7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron z brokułem i curry-tofu

Pożywny i szybki obiadek pełen witamin i zieleni.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

opakowanie tofu
mały brokuł
makaron (najlepiej nitki, u mnie chow mein)
dwie główki czosnku
curry
imbir
pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:

Gotujemy różyczki brokuła. Tofu kroimy w kostkę i obficie posypujemy pieprzem, imbirem i curry, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Gdy brokuł będzie miękki blendujemy go, dorzucamy posiekany lub przetarty przez praskę czosnek oraz pieprz, ewentualnie trochę soli i mieszamy. Przygotowujemy makaron (ja po prostu zalałam go wrzątkiem). Wszystko wrzucamy na patelnie, mieszamy i podgrzewamy.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli chcecie uzyskać bardziej "sosowatą" konstystencję brokuła trzeba dodać wodę, u mnie wyszła trochę taka papka jak pesto ;)
Nadesłał(a) julianka, dnia: 2013-02-25 20:41:52.704
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos z nerkowców, silken tofu i curry (do makaronu, zapiekanek) (wegańska)
Cukinie faszerowane brokułem z tofu (lakto-wege)
Kalafior z brokułem i ziemniakami w sosie curry (lakto-wege)
Makaron ryżowy z cukinią, pekinką i brokułem (wegańska)
Makaron z marchewką w sosie curry (wegańska)
Makaron curry z cukinią i pomidorami (wegańska)
Placuszki (kotlety) curry z tofu (wegańska)
Tofu w sosie curry (z woka) (wegańska)
Jarmuż z makaronem i tofu (wegańska)
Makaron z orientalnym, aromatycznym sosem, orzechami nerkowca i brokułem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas