7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta z zielonej soczewicy i suszonych pomidorów

Prosta i smaczna pasta do pieczywa.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: Okolo 10 porcji kanapkowych

1/2 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy - np. resztka z obiadu
5 suszonych pomidorów
ząbek czosnku
garstka zielonej pietruszki
olej lniany lub oliwa z oliwek (lub oba)
szczypta pieprzu cayenne
sól do smaku

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Można dodać wg uznania: zioła lub podsmażoną cebulę.
Nadesłał(a) segdam, dnia: 2013-03-01 21:47:54.842
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Dzisiaj wypróbuję,ale soczewicę użyję z puszki
joasiahry 2014-01-13 09:43:27.839

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta z zielonej soczewicy z orzechami (wegańska)
Prosta pasta z zielonej soczewicy (wegańska)
Zupa z zielonej soczewicy z pomidorami (wegańska)
Pasta sojowa z dodatkiem zielonej papryki i pomidorów (wegańska)
Zupa z soczewicy i suszonych pomidorów (wegańska)
Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami (wegańska)
Pasta z suszonych pomidorów z majonezem (ovo-wege)
Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów (wegańska)
Krokiety z zielonej soczewicy (ovo-wege)
Pasztet z soczewicy zielonej (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas