
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1 kg jabłek (zależy, ile lubicie)
1 i 1/2 kostka masła 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki bułka tarta Przygotowanie:
Do miski wrzuć masło, mąkę i cukier. Mieszaj aż powstanie jednolita masa (kruszonka). Na 5-10 min odłóż. Zetrzyj na tarce lub pokrój jabłka. Blachę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Kruszonkę podziel na 2 części. Jedną z części rozłóż równomiernie na spodzie blachy, na tym połóż jabłka i posyp kruszonką. W piekarniku trzymaj przez 45-50 min w 180 st. C.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jabłecznik (napój) (wegańska)Jabłecznik mamy (bez ograniczeń) Jabłecznik z amarantusem (bez ograniczeń) Angielski jabłecznik (wegańska) Jabłka w kruszonce (lakto-wege) Jabłecznik / ciasto z jabłkami (wegańska) Czekoladowa szarlotka z kruszonką (bez ograniczeń) Drożdżówka wegańska z kruszonką (wegańska) Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska) Jabłecznik z herbatnikami i orzechowym wierzchem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |