7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jabłecznik na kruszonce

Pyszne i łatwe do zrobienia ciasto.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 kg jabłek (zależy, ile lubicie)
1 i 1/2 kostka masła
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki
bułka tarta

Przygotowanie:

Do miski wrzuć masło, mąkę i cukier. Mieszaj aż powstanie jednolita masa (kruszonka). Na 5-10 min odłóż. Zetrzyj na tarce lub pokrój jabłka. Blachę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Kruszonkę podziel na 2 części. Jedną z części rozłóż równomiernie na spodzie blachy, na tym połóż jabłka i posyp kruszonką. W piekarniku trzymaj przez 45-50 min w 180 st. C.
Nadesłał(a) olga1r, dnia: 2013-03-04 20:19:56.792
Źródło/autor przepisu: Ja i moja mama
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jabłecznik (napój) (wegańska)
Jabłecznik mamy (bez ograniczeń)
Jabłecznik z amarantusem (bez ograniczeń)
Angielski jabłecznik (wegańska)
Jabłka w kruszonce (lakto-wege)
Jabłecznik / ciasto z jabłkami (wegańska)
Czekoladowa szarlotka z kruszonką (bez ograniczeń)
Drożdżówka wegańska z kruszonką (wegańska)
Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska)
Jabłecznik z herbatnikami i orzechowym wierzchem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas