7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Gryczane pierogi z nadzieniem z buraków, fety i zatharuPyszne, aromatyczne pierożki z wyrazistym słodko-słonym nadzieniem z mocną tymiankową nutą. Wszystkie składniki tej potrawy upiornie się kleją - ciasto do wałka, farsz do łyżeczki, więc trzeba je brać sposobem - ciasto i wałek solidnie omączyć, a łyżeczkę przed każdym nałożeniem kolejnej porcji farszu zmoczyć. Zapewniam, że warto ponieść te trudy!
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: 82 szklanki mąki gryczanej
na ciasto: 1 szklanka jasnej mąki orkiszowej 1 szklanka letniej wody 1 jajko z chowu wolnowybiegowego 1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju na farsz: 200 g fety 2 spore upieczone/ugotowane buraki 2 czubate łyżki zatharu lub suszonego tymianku 3-4 duże cebule olej do smażenia Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Czerwone nadzienie gryczane do naleśników (wegańska)Kanadyjskie nadzienie do pierogów - ziemniaczano-serowe (lakto-wege) Pieczone pierogi z nadzieniem ryżowo-grzybowym (bez ograniczeń) Pieczone pierogi argentyńskie z wielowarzywnym nadzieniem (wegańska) Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej i bryndzy (bez ograniczeń) Pierogi z kaszą gryczaną pyszne a sycące (bez ograniczeń) Pierogi lubelskie (z kaszą gryczaną i twarogiem) (lakto-wege) Pierogi mocno leśne z kaszą gryczaną i grzybami (wegańska) Wegańskie pierogi z kaszą gryczaną i tofu (wegańska) Kasza gryczana z fetą / pleśniakiem i pomidorami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |