7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Krem z soczewicyProsty do przygotowania, rozgrzewający krem z soczewicy.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka czerwonej soczewicy
3 marchewki 3 pietruszki 1/2 selera por ok. 3 cm imbiru 3 ząbki czosnku łyżka sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny liść laurowy majeranek natka pietruszki sól pieprz puszka mleka kokosowego Przygotowanie:Warzywa drobno kroimy i wrzucamy do garnka, dodajemy opukaną soczewicę, liść laurowy i posiekany imbir. Wlewamy ok. 1l wrzącej wody i gotujemy ok. 25 minut, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy zmiażdżony czosnek, majeranek, sos sojowy,sól i pieprz, skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy mleko kokosowe. Odstawić na 10 minut, a potem zblenderować.
Podawać z natką pietruszki i świeżym ciemnym pieczywkiem (lub grzankami). Smacznego!
Nadesłał(a) QspolecznaLodz,
dnia: 2013-03-22 17:45:41.625
Źródło/autor przepisu: Łódzka Kuchnia Społeczna 17.03.2013
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ekspresowa zupa-krem z soczewicy (wegańska)Zupa krem z soczewicy z curry i przecierem pomidorowym (wegańska) Zupa-krem z czerwonaj soczewicy, ziemniaków i pora (wegańska) Zupa-krem z czerwonej soczewicy z grzankami (wegańska) Zupa krem z soczewicy z kurkumą i śliwkami suszonymi (wegańska) Zupa-krem z soczewicy i marchwi z kukurydzą (wegańska) Zupa-krem z soczewicy "Pro/Iron Power" (wegańska) Zupa krem z czerwonej soczewicy, pora i marchewki (wegańska) Wściekły kanarek: zupa-krem curry z soczewicy i kukurydzy (wegańska) Zupa-krem z czerwonej soczewicy, ryżu i miso z algami wakame (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
engill 2014-01-27 13:13:39.31