7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gulasz z kotletami sojowymi i boczniakami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

8 kotletów sojowych
4-5 boczniaków
średnia marchewka
cebula
1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
2 łyżki mąki
3 łyżki oleju
sól
pieprz
majeranek
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Marchewkę kroimy w słupki lub trzemy na tarce o grubych oczkach, zalewamy 1l bulionu warzywnego (ew. wody)., dorzucamy kotlety. gotujemy kilka minut, wyciągamy kotlety. W tym czasie podsmażamy boczniaki. Gdy się zrumienią zdejmujemy je z ognia, przestudzamy i kroimy w paski. Dodajemy do gotującej się marchewki. Dodajemy koncentrat.

Na patelni rumienimy pokrojone w paski kotlety. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, a gdy się zeszkli dodajemy mąkę. Całość dorzucamy do naszego gulaszu i gotujemy chwilę. Przyprawiamy do smaku.
Nadesłał(a) QspolecznaLodz, dnia: 2013-03-22 17:48:27.144
Źródło/autor przepisu: Łódzka Kuchnia Społeczna 17.03.2013
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gulasz z boczniaka z papryką (wegańska)
Gulasz z boczniaków i papryki (wegańska)
Kotlety z boczniaków (ovo-wege)
Gulasz z boczniaków zabielany śmietaną (lakto-wege)
Gulasz sojowy z fasolą (wegańska)
Gulasz sojowy na ostrrro (wegańska)
Gulasz sojowy - chili :) (wegańska)
Kotlety panierowane z boczniaków (ovo-wege)
Kotlety mielone z boczniaka (bez ograniczeń)
Gulasz sojowy po węgiersku z papryką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas