7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ten przepis jest duplikatem,
dlatego jest nieaktywny.

zobacz: Szarlotka Wandy (sypana)

Jabłecznik wegański

Pyszny jabłecznik z Łódzkiej Kuchni Społecznej.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 szklanki mąki razowej
2 szklanki kaszy manny
1,5 szklanki brązowego cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 kg jabłek lub dwa litrowe słoiki musu jabłkowego
cynamon
1 wegańska margaryna

Przygotowanie:

Suche składniki mieszamy i dzielimy na 3 równe części. Jabłka ścieramy na tarce i odsączamy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, wsypujemy pierwszą część suchych składników, dajemy połowę jabłek, wsypujemy drugą część suchych składników, dajemy druga połowę jabłek i wsypujemy trzecia cześć suchych składników; Na wierzch ciasta ścieramy na tarce margarynę.

Ciasto pieczemy 60 minut w 180 st. C.

Wskazówki i uwagi:

Dobrze jest potrzymać margarynę przez chwile w zamrażalniku – łatwo się wtedy ściera.
Nadesłał(a) QspolecznaLodz, dnia: 2013-03-23 20:40:53.609
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Podobne wg nazwy:

Jabłecznik (napój) (wegańska)
Jabłecznik mamy (bez ograniczeń)
Jabłecznik z amarantusem (bez ograniczeń)
Jabłecznik na kruszonce (lakto-wege)
Angielski jabłecznik (wegańska)
Jabłecznik / ciasto z jabłkami (wegańska)
Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska)
Jabłecznik z herbatnikami i orzechowym wierzchem (wegańska)
Jabłecznik - surawka (bez pieczenia) (wegańska & RAW)
Jabłecznik z wiórkami kokosowymi, na razowym spodzie (wegańska)
Wegański ser (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas