
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:kasza jaglana
kakao cukier puder zmielone migdały lub inne orzechy mleko sojowe (najlepiej naturalne) opcjonalnie bakalie, aromat Przygotowanie:
Kaszę gotuje w dużej ilości wody na małym gazie do momentu aż wchłonie całą wodę, a gdy ostygnie dodaje kilka łyżeczek mleka sojowego i mieszam. Dodaję kakao i cukier puder oraz zmielone migdały - po wymieszaniu decydujemy czy odpowiada nam gęstość i jeśli tak, to nasza "nutella" ląduje w lodówce, jeśli nie dodajemy suchych składników lub mleka.
Wskazówki i uwagi:Ja dodaję zawsze aromat migdałowy, o wiele ładniej pachnie, czasami posiekaną żurawinę, zależy na co mam ochotę. Taki krem nadaje się do wszystkiego - można jeść łyżką, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego, przekładać naleśniki lub biszkopty, robić kuleczki, dodawać do owoców.
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Nutella (wegańska)Nutella Michała (wegańska+miód) "Nutella" ze śliwek (wegańska) Niemal identyczna nutella (wegańska) Szarlotka jaglana (wegańska) Kasza jaglana z bakłażanem (wegańska) Kasza jaglana z rodzynkami (bez ograniczeń) Kasza jaglana "po francusku" (lakto-wege) Kasza jaglana z brokułem (wegańska) Kasza jaglana na czerwono (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Luna7 2013-03-24 00:21:18.438