7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jaglana "nutella"

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kasza jaglana
kakao
cukier puder
zmielone migdały lub inne orzechy
mleko sojowe (najlepiej naturalne)
opcjonalnie bakalie, aromat

Przygotowanie:

Kaszę gotuje w dużej ilości wody na małym gazie do momentu aż wchłonie całą wodę, a gdy ostygnie dodaje kilka łyżeczek mleka sojowego i mieszam. Dodaję kakao i cukier puder oraz zmielone migdały - po wymieszaniu decydujemy czy odpowiada nam gęstość i jeśli tak, to nasza "nutella" ląduje w lodówce, jeśli nie dodajemy suchych składników lub mleka.

Wskazówki i uwagi:

Ja dodaję zawsze aromat migdałowy, o wiele ładniej pachnie, czasami posiekaną żurawinę, zależy na co mam ochotę. Taki krem nadaje się do wszystkiego - można jeść łyżką, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego, przekładać naleśniki lub biszkopty, robić kuleczki, dodawać do owoców.
Nadesłał(a) julianka, dnia: 2013-03-23 20:23:44.228
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ooo, robiłam kiedyś coś takiego, tylko bez migdałów i nie pamiętam, czy z jakiegoś przepisu, czy z głowy. Bardzo wdzięczna masa, nadaje się do wielu rzeczy :)
Luna7 2013-03-24 00:21:18.438

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Nutella (wegańska)
Nutella Michała (wegańska+miód)
"Nutella" ze śliwek (wegańska)
Niemal identyczna nutella (wegańska)
Szarlotka jaglana (wegańska)
Kasza jaglana z bakłażanem (wegańska)
Kasza jaglana z rodzynkami (bez ograniczeń)
Kasza jaglana "po francusku" (lakto-wege)
Kasza jaglana z brokułem (wegańska)
Kasza jaglana na czerwono (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas