7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Koreańska zupa - doenjang jjigaeBardzo popularna zupa w Korei. Podaje się ją zwykle z miską ryżu (takiego "lepkiego" jak do sushi), ale jak wrzuci się dużo tofu to zapycha i bez ;) Tęskno mi strasznie za koreańską kuchnią, więc ostatnio postanowiłam zmontować sobie taką zupę w domu. Wyszła tak jak powinna, pycha. A co to jest pasta doenjang oraz więcej zdjęć do przepisu na blogu. Smacznego!
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 2koreańskia pasta ze sfermentowanej soi doenjang - 2 łyżki stołowe
woda - ok. 3~4 kubki naturalne tofu - 1/2 opakowania cukinia - 1 mała lub 1/3 dużej cebula - 1 mała ostra zielona chili x1 ostra czerwona chili x1 koreańska pasta z chili gochujang [고추장] - 1 łyżka sproszkowana chili gochugaru [고추가루] - 1/2 łyżki czosnek - 1 ząbek por lub zielona cebulka - kawałeczek *W wersji na bogato można jeszcze dodać: wodorosty dashima grzyby shiitake - 2 suszone (lub inne dziwne grzyby, których nazw nawet nie znam;) ziemniaka Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Koreańska zupa na zimno - kuksu (wegańska)Placki koreańskie z warzywami i czosnkowym sosem sojowym (ovo-wege) Pa jun - koreańskie naleśniki ze szczypiorkiem i papryką (wegańska) Zupa ogórkowa (lakto-wege) Zupa bakłażanowa (wegańska) Zupa marchewkowa (wegańska) Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege) Zupa z rydzów (lakto-wege) Zupa minestra (lakto-wege) zupa selerowa 1 (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |