7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:biszkopt:
2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru (opcjonalnie możemy dać mniej lub więcej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 torebka cukru waniliowego 1/2 szklanki oleju roślinnego 1 szklanka mleka sojowego 1 łyżeczka sody 2 łyżki soku z cytryny krem: 2 puszki mleka kokosowego (polecam mleko firmy Kier - jest tanie i mocno schłodzone świetnie się ubija), wcześniej schłodzone ok. doby w lodówce 3/4 szklanki cukru zwykłego lub pudru (lub mniej, jeśli chcemy subtelnie słodką śmietanę; najlepiej dodać część cukru, spróbować i ewentualnie dosłodzić) 1 laska wanilii lub 1 torebka cukru waniliowego 2 śmietan-fixy, dla utrzymania sztywności śmietany dodatki: 1 puszka ananasa 1 puszka brzoskwiń w zalewie 1-2 miękkie kiwi lub owoce sezonowe (np. truskawki, maliny, jagody + dekoracja ze świeżych listków mięty) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Mus czekoladowy z bitą śmietaną kokosową (wegańska)Sowy - ciasto ze śmietaną kokosową i owocami (wegańska) Kawa faryzeusz, rumowa z bitą śmietaną (lakto-wege) Biszkopt z surowymi poziomkami i bitą śmietaną (bez ograniczeń) Owocowa sałatka egzotyczna z bitą śmietaną (lakto-wege) Bita śmietana z owocami (lakto-wege) Łazanki zapiekane w śmietanie z owocami (bez ograniczeń) Śmietana kokosowo-ryżowa (wegańska) Wegański tort czekoladowy z wiśniami (wegańska) Owocowe pucharki - sałatka owocowa z rumem i bitą śmietaną (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~magda 2015-09-12 18:02:59.363