7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Oliwkowe chlebki z suszonymi pomidorami i sosem paprykowymChrupiące z wierzchu, miękkie w środku. Pachnące suszonymi pomidorami, bazylią i oliwkami. Polane jogurtowym sosem z lekką nutą chilli. Idealne na niesłodkie śniadania lub jako przystawka.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 5chlebki:
225 g mąki pszennej* 1/2 opakowanie suchych drożdży 1/2 łyżeczki soli 25 g (3-4 sztuki) suszonych pomidorów 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonej bazylii lub oregano 125 ml (1/2 szklanki) ciepłej wody 10 czarnych oliwek oliwa do posmarowania blachy Sos: 1/2 papryki czerwonej (120 g) 1 papryczka chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu winnego z czerwonego wina 2 łyżki jogurtu sojowego naturalnego** pieprz *można dać pół na pół mąkę białą i pełnoziarnistą ** można zastąpić mlekiem sojowym z odrobiną mąki Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Tofu z sosem pomidorowo-paprykowym (wegańska)grilowane bakłażany w paprykowym sosie (wegańska) Makaron razowy z sosem z awokado i suszonymi pomidorami (lakto-wege) Pikantny sos z suszonymi pomidorami, szałwią i oliwkami (wegańska) Sałatka z okry z czosnkiem i ostrym sosem paprykowym (wegańska) Ziemniaczano-szpinakowa sałatka z suszonymi pomidorami, pistacjami i sosem koperkowo-musztardowym (wegańska) Brukselka z porem i suszonymi pomidorami w sosie z mleka kokosowego (wegańska) Brokuły z suszonymi pomidorami (wegańska) Tatar z suszonych pomidorów (wegańska) Chlebki śniadaniowe (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |