7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ryż z warzywami po indyjskuPrzepis ten zaadaptowałam z książki "Kuchnia Kriszny". Kilkanaście lat temu książka ta była dla mnie jedynym źródłem przepisów wegetariańskich. W kuchni indyjskiej znamiennym jest to, ze przyprawy są podprażane na patelni na samym początku gotowania, później dodaje się pozostałe składniki.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka brązowego ryżu
1 cebula mała papryka czerwona (słodka) 1 średniej wielkości kabaczek/cukinia kawałek selera korzennego 1 duża pietruszka (korzeń) 2 marchewki 1,5 cm kawałek świeżego imbiru pol papryczki chili przyprawy: chili, kminek, kumin (kmin rzymski), kurkuma olej do smażenia kostka rosołu wegańskiego Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Ryż z duszonymi warzywami (wegańska)Gołąbki z ryżem i warzywami (wegańska) Ryż z warzywami i pestkami (wegańska) Ziemniaki ze szpinakiem po indyjsku (wegańska) Kotleciki z soczewicy "po indyjsku" (bez ograniczeń) Sałatka z ryżu i warzyw konserwowych (ovo-wege) Pasta słonecznikowa z ryżem i warzywami (wegańska) Zapiekanka z brązowego ryżu i warzyw (wegańska) Ryż z sosem pomidorowo-śmietanowym i warzywami (lakto-wege) Chińszczyzna wege - ryż z duszonymi warzywami i imbirem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |