7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos czosnkowy (z nerkowców)

Prosty sos do sałatek, kanapek oraz jako dip.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

50 g orzechów nerkowca
1 mały ząbek czosnku
sok z cytryny dla smaku
woda do namoczenia orzechów (tyle, żeby je przykryła)
sól

Przygotowanie:

Orzechy nerkowca zalać gorącą wodą i moczyć przez kilka godzin. Zmiksować na gładką masę (około 3 min). Jeśli chcemy sos bardziej lejący się dolewamy jeszcze trochę wody.

Na końcu dodajemy sok z cytryny oraz sól do smaku.
Nadesłał(a) OlaKuczara, dnia: 2013-04-10 21:42:47.885
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ryż z ciemnym sosem z papryką i nerkowcami (wegańska)
Sos włoski (czosnkowy) (wegańska)
Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń)
Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska)
Wegański sos czosnkowy (wegańska)
Sos jabłkowo czosnkowy (wegańska)
Sos z nerkowców, silken tofu i curry (do makaronu, zapiekanek) (wegańska)
Makaron z orientalnym, aromatycznym sosem, orzechami nerkowca i brokułem (wegańska)
Sos czosnkowo-miętowy na winie (wegańska+miód)
Tagiatelle z sosem czosnkowo-brokułowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas