
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Sos czosnkowy (z nerkowców)Prosty sos do sałatek, kanapek oraz jako dip.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:50 g orzechów nerkowca
1 mały ząbek czosnku sok z cytryny dla smaku woda do namoczenia orzechów (tyle, żeby je przykryła) sól Przygotowanie:
Orzechy nerkowca zalać gorącą wodą i moczyć przez kilka godzin. Zmiksować na gładką masę (około 3 min). Jeśli chcemy sos bardziej lejący się dolewamy jeszcze trochę wody.
Na końcu dodajemy sok z cytryny oraz sól do smaku. ![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ryż z ciemnym sosem z papryką i nerkowcami (wegańska)Sos włoski (czosnkowy) (wegańska) Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń) Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska) Wegański sos czosnkowy (wegańska) Sos jabłkowo czosnkowy (wegańska) Sos z nerkowców, silken tofu i curry (do makaronu, zapiekanek) (wegańska) Makaron z orientalnym, aromatycznym sosem, orzechami nerkowca i brokułem (wegańska) Sos czosnkowo-miętowy na winie (wegańska+miód) Tagiatelle z sosem czosnkowo-brokułowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |