7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupka jarzynowa z pomidorkiem

Z czasem, jeśli u dziecka nie ma reakcji alergicznej, można zwiększyć ilość pomidora.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

ziemniak
różyczka kalafiora (lub brokuła)
5 strączków fasolki szparagowej
5 małych marchewek
pietruszka
zuchelek selera (mały listek, jeśli nie korzeń)
1/2 pomidora bez skóry
woda

Przygotowanie:

Wszystkie składniki drobno pokroić, zalać wodą (około 0,3-0,4 litra), zagotować, zmniejszyć ogień, gotować przykryte 40 min. do godziny (do miękkości). Po ugotowaniu warzywa zmiksować albo rozgnieść.

Wskazówki i uwagi:

Nie solić.
Nadesłał(a) syla, dnia: 2000-07-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupka jarzynowa z brokułami (wegańska)
Zupka-krem jarzynowa z porem (wegańska)
Zupka-krem jarzynowo-buraczana (dla maluchów) (wegańska)
Zupka śmieciówka czyli jarzynowy krem z soczewicą i kaszą lub ryżem (wegańska)
Pyszna pasta z tofu duszonego z cebulą i pomidorkiem (wegańska)
Zupka NAM BO (wegańska)
Zupka brokułowa zabielana (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Tarta jarzynowa (bez ograniczeń)
Sałatka jarzynowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas