7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

100 g ryżu
2,5 szklanki wody
1 mała marchewka
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, lubczyku i curry
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 garść szczypiorku (ok. 50 sztuk)

Przygotowanie:

Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli. Kroimy marchew w kostkę. Do gotującej się wody wrzucamy ryż i marchewkę. Dodajemy lubczyk, zioła prowansalskie i curry. Mieszamy i gotujemy. Szczypiorek siekamy na kawałki.

Kiedy ryż i marchew będą ugotowane, a risotto dość gęste, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy. Zestawiamy z ognia i mieszamy ze szczypiorkiem.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2013-05-08 20:11:13.294
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo dobre jedzonko. Dodałam całą dużą łychę koncentratu, bo go akurat uwielbiam ;) I następnym razem mniej curry - mimo iż dodałam ilość z przepisu, to jednak smak był troszkę za intensywny. Ale ogólnie pycha :)
Malin 2014-10-14 12:23:51.394


Bardzo dobre.
Mihrimah 2013-10-24 16:51:28.118

po pół łyżeczki ziół prowansalskich, lubczyku i curry
moni 2013-05-10 17:32:49.593

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałata szczypiorkowa z majonezem (ovo-wege)
Jajeczno-szczypiorkowa pasta do chleba (bez ograniczeń)
Sałata z kukurydzą, pomidorami i szczypiorkowym winegretem (wegańska & RAW)
Risotto z szafranem i czosnkiem (lakto-wege)
Risotto wegetariańskie po toskańsku (wegańska)
Risotto fasolkowe po studencku (wegańska)
Risotto z włoszczyzną i papryką (wegańska)
"Risotto" z piekarnika, przepyszne (lakto-wege)
Risotto ze szparagami i pieczarkami (wegańska)
Risotto (ryż) z kurkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas