7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Salatka z camembertem/brie

Pyszna i prosta.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: 4

kapusta pekińska
camembert/brie
mała puszka kukurydzy
uprażone pestki dyni i słonecznika (ok. 2/3 szklanki)

sos:
3 ząbki czosnku
kilka łyżek jogurtu zmieszanego z majonezem, proporcje zależą od indywidualnego smaku
sol

Przygotowanie:

Przygotować sos: do jogurtu z majonezem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posolić, wymieszać.

Kapustę drobno posiekać, ser pokroić w kostkę, dodać odsączoną kukurydzę. Zalać sosem, wymieszać. Na końcu posypać pestkami.

Wskazówki i uwagi:

Zamiast zwykłego majonezu można dodać ajoli, wtedy nie trzeba już dodawać czosnku do sosu.
Nadesłał(a) Ireth, dnia: 2013-05-14 21:22:55.444
Źródło/autor przepisu: forum kobiety-kobietom
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Salatka z kaszy i bobu (wegańska)
Bułgarska salatka z buraków (lakto-wege)
Magiczna salatka z Nitzego :) (wegańska)
Wytrawne brie (lakto-wege)
camembert z gruszkami i pistacjami (lakto-wege)
A może kasza z camembertem i pomidorami? (lakto-wege)
Pieczony camembert w sosie malinowym (lakto-wege)
Camembert pieczony w bazylii i pomidorach (lakto-wege)
Camembert lub pieczarki w piwnym cieście (ovo-wege)
Ogórki nadziewane kremem camembert (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas