7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Tosty z awokado, rukolą i pomidorkamiAwokado na ciepło - dość zaskakujący pomysł, który ktoś nam sprzedał, kiedy kupowaliśmy awokado. Sprawdza się! :) Nie smakuje dramatycznie inaczej niż surowe, ale jest trochę inne, jakby bardziej aromatyczne, bardzo fajne. Z takimi dodatkami - przepyszne!
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 2 osobychleb, kilka kromek
1 awokado duża garść rukoli i ew. innych sałat kilka pomidorków koktajlowych lub zwykły pomidor winegret: sok z cytryny olej/oliwa (część można zastąpić wodą) trochę łagodnej musztardy ciut cukru lub czegoś słodkiego (można pominąć) sól Przygotowanie:Chleb wstawiamy do nagrzanego piekarnika (np. 180 st.C, grzanie od góry i dołu) i podpiekamy aż pieczywo zrobi się lekko chrupkie. Na grzankach układamy plasterki awokado, lekko solimy i podpiekamy jeszcze 3-5 minut.
Na awokado układamy sałaty i przekrojone pomidorki, skrapiamy sosem. Voila!
Nadesłał(a) chojnac,
dnia: 2013-05-14 21:16:31.917
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z rukolą, fetą i pomidorkami (suszone, świeże, cherry) (lakto-wege)Tosty śniadaniowe (lakto-wege) Tosty z selera (wegańska) Bruschetta z rukolą (wegańska) Ciecierzyca z rukolą (wegańska) Sałatka z rukoli z mozarellą i pomidorkami (lakto-wege) Sałata rzymska z pomidorkami i pestkami (wegańska & RAW) Gwiazdkowe tosty francuskie (bez ograniczeń) Tosty przeciwko wampirom (wegańska) Tosty z wegańskim "serem" (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~aqanGarDa 2013-11-22 23:29:17.801