7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Winegret cytrynowy

Dla tych, którzy nie lubią octu.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki oleju słonecznikowego
sok z 1 cytryny
sól
cukier
pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszać w słoiku energicznie nim potrząsając.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Whee, bez octu! B-) Tylko ile ma być cukru, soli i pieprzu?
~Ripley 2010-10-12 00:44:54.937

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Winegret miodowy (wegańska+miód)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Surówka: kapusta z sosem winegret (wegańska & RAW)
Sos winegret (vinegrait, vinaigrette) (wegańska)
Gotowane pory z sosem winegret (wegańska)
Wieloowocowy sos vinaigrette (winegret) (wegańska)
Balsamiczny sos winegret do sałat (wegańska)
Cytrynowa owsianka (wegańska)
Twarożek cytrynowy (lakto-wege)
Babeczki cytrynowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas