7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos majonezowy na bazie mleka skondensowanego

Sos zimny.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 łyżki mleka skondensowanego (nie słodzonego)
1/2 szkl. oleju słonecznikowego
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz
ew. cukier

Przygotowanie:

Wszystkie składniki powinny posiadać jednakową temperaturę. Trzepaczką lub w mikserze ubić skondensowane mleko. Ubijając powoli wlewać olej. Pod koniec ubijania dodać kolejno musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

majonez z mleka skondensowanego (lakto-wege)
Sos "tatarski" na bazie tofu i mleka sojowego (wegańska)
Majonez Wiesi z mleka skondensowanego (lakto-wege)
Wafle z masą z mleka skondensowanego i masła (lakto-wege)
Śmietana sojowa (na bazie mleka sojowego) (wegańska)
Sos majonezowo-chrzanowy (wegańska)
Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska)
Sos musztardowy na bazie żółtka (ovo-wege)
Sos do makaronu na bazie dyni (wegańska)
Sos czosnkowy na bazie tofu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas