7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos majonezowy na bazie mleka skondensowanegoSos zimny.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:2 łyżki mleka skondensowanego (nie słodzonego)
1/2 szkl. oleju słonecznikowego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz ew. cukier Przygotowanie:Wszystkie składniki powinny posiadać jednakową temperaturę. Trzepaczką lub w mikserze ubić skondensowane mleko. Ubijając powoli wlewać olej. Pod koniec ubijania dodać kolejno musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:majonez z mleka skondensowanego (lakto-wege)Sos "tatarski" na bazie tofu i mleka sojowego (wegańska) Majonez Wiesi z mleka skondensowanego (lakto-wege) Wafle z masą z mleka skondensowanego i masła (lakto-wege) Śmietana sojowa (na bazie mleka sojowego) (wegańska) Sos majonezowo-chrzanowy (wegańska) Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska) Sos musztardowy na bazie żółtka (ovo-wege) Sos do makaronu na bazie dyni (wegańska) Sos czosnkowy na bazie tofu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |