7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron z wegańskim sosem szpinakowym



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

200 g szpinaku
2/3 szklanki namoczonych nerkowców
tłuszcz do podsmażenia szpinaku
1 łyżeczka soku z cytryny
2 ząbki czosnku
sól i pieprz

Przygotowanie:

Szpinak poddusić na tłuszczu razem z czosnkiem. Orzechy zmiksować z wodą i sokiem z cytryny w blenderze uzyskując konsystencję śmietanki. Połączyć na patelni ze szpinakiem, doprawić i jeszcze chwilę dusić.

Ugotować makaron, polać sosem.
Nadesłał(a) zamiast notesu, dnia: 2013-05-25 07:03:06.795
Źródło/autor przepisu: http://zamiastnotesu.blogspot.com/2013/03/makaron-z-weganskim-sosem-szpinakowym.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z sosem pieczarkowo-szpinakowym i tofu (wegańska)
Wegański placek szpinakowy (wegańska)
Makaron "studencki" w sosie szpinakowo-pomidorowym z serkiem śmietankowym (lakto-wege)
Zupa wiosenna z makaronem szpinakowym (lakto-wege)
Kalafior w sosie szpinakowym (lakto-wege)
Spaghetti z sosem szpinakowo-serowym (lakto-wege)
Pieczarkowe racuszki z sosem szpinakowym (wegańska)
Szpinakowe canelloni w dwóch sosach (lakto-wege)
Wegański sos serowy (wegańska)
Wegański sos czosnkowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas