7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 kg szpinaku
zielona pietruszka 2 łyżki leju sojowego lub słonecznikowego 2 jaja 5 łyżek płatków owsianych 2/3 szkl. mleka 3 łyżki otrąb lub bułki tartej 3 ząbki czosnku sól mielona ostra papryka pieprz masło i bułka tarta do formy Przygotowanie:Szpinak i pietruszkę krótko gotować w osolonej wodzie, odcedzić, osączyć, posiekać. Płatki owsiane namoczyć w mleku, czosnek rozetrzeć z solą, żółtka utrzeć z olejem, z białek ubić pianę. Wszystkie składniki połączyć, dodać przyprawy do smaku. Masę włożyć do formywysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Formę zamknąć, gotować ok. 1 godz. w łaźni wodnej wstawić przykrytą formę lub garnek do rondla z gotującą sie wodą). Podawać z sosami, ziemniakami, ryżem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: „Kuchnia wegetariańska po polsku”, Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Budyń z tapioki (ovo-wege)Budyń bananowy (bez ograniczeń) Budyń z kalafiora (bez ograniczeń) Budyń z jarmużu (bez ograniczeń) Budyń meklemburski z gruszkami (lakto-wege) Bukiet-budyń z jarzyn (lakto-wege) Zielony Surowy Budyń (wegańska & RAW) Budyń kakaowy lub karobowy (wegańska) Budyń kokosowy zapiekany (bez ograniczeń) Budyń mleczny z karmelem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |