
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Naleśniki "azjatyckie" (z farszem z makaronu chow mein i tofu)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:naleśniki:
mąka proszek do pieczenia mleko sojowe olej farsz: makaton chow mein pieczarki cebula czosnek tofu szczypiorek mleko kokosowe (kilka łyżeczek gęstej części) sól pieprz curry kurkuma sos sojowy Przygotowanie:
Najpierw przygotowujemy farsz:
1. Na patelni podsmażamy pokrojone pieczarki, cebulę i czosnek; jeszcze nie doprawiamy niczym. 2. W oddzielnej miseczce rozdrabniamy widelcem tofu (jeśli jest zbyt suche, możemy wlać troszkę mleka), dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy solą, curry, pieprzem, kurkumą i sosem sojowym. 3. Podsmażone pieczarki z cebulką dodajemy do tofu. 4. Przygotowujemy makaron i również dodajemy do tofu. Podlewamy sosem sojowym, mozemy skropić cytryną, dodajemy kilka łyżeczek mleka kokosowego (tej gęstej części) i mieszamy. Jeśli jest za mało doprawione, to dorzucamy curry. Robimy ciasto i smażyny naleśniki. Pakujemy nadzienie i podsmażamy lub zapiekamy w piekarniku. ![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Naleśniki z brokułami (farsz) lub brokułowy sos do makaronu (wegańska)Naleśniki z serem : farsz bananowo-waniliowy z tofu (wegańska) Szybkie brokuły z makaronem azjatyckim i sosem jogurtowym (lakto-wege) Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń) Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska) Kurki jako farsz do naleśników (wegańska) Pieczone naleśniki z warzywami (farsz) (lakto-wege) Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska) Naleśnik z farszem pieczarkowo-serowym (bez ograniczeń) Naleśniki z farszem szpinakowo-pieczarkowym (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |