7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Wiosenne paszteciki francuskie - z pastą fasolową, rzodkiewką i ogórkiem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
pestki słonecznika
rzodkiewki
ogórki
cebulka

pasta czosnkowa fasolowa:
biała fasola z puszki
czosnek
sól, pieprz
curry, imbir, kurkuma
sok z cytryny
olej

Przygotowanie:

Piekarnik nastawimy na 220 st. C.

Najpierw przygotowujemy pastę na bazie majonezu fasolowego: blendujemy fasolkę z przyprawami i czosnkiem, dodajemy sok z cytryny, blendujemy z olejem na gładko.

Do pasty wrzucamy zmielone pestki słonecznika i pokrojone w kostkę warzywa, mieszamy. Wykładamy na ciasto francuskie i zawijamy dowolne kształty. Pieczemy około 12 minut w 220 stopniach.
Nadesłał(a) julianka, dnia: 2013-06-17 17:47:01.551
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pita z pastą fasolową, kotletami, ogórkiem i kukurydzą (wegańska)
Chłodnik wiosenny z rzodkiewką i ogórkiem (lakto-wege)
Sałata z wiosennymi warzywami: rzodkiewką, ogórkiem i marchewką (lakto-wege)
Twarożek wiosenny - z ogórkiem, rzodkiewką i zieleniną (lakto-wege)
Wiosenny poranek z awokado, rzodkiewką i ogórkiem (wegańska & RAW)
Twarożek wiosenny - z ogórkiem, rzodkiewką i pomidorem (bez ograniczeń)
Sałata wiosenna z pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką (wegańska & RAW)
Pyszna wiosenna sałatka z ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką i serkiem wiejskim (lakto-wege)
Francuskie paszteciki na słono - z kukurydzą, pomidorem i serem (bez ograniczeń)
Paszteciki francuskie z kapustą, cebulą i marchewką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas