7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Szpinak z mielonymi migdałami lub innymi orzechami/pestkamiMigdały zagęszczają potrawę - dla tych, którzy są przyzwyczajeni do dodawania do szpinaku serów i jajek jest to świetny zamiennik. Kupuję od razu zmielone, jako mączkę migdałową. Szpinak można użyć do makaronów, kasz, ryżów, naleśników, cannelloni, lasagne, pierogów, tart itp. Ma gęstą konsystencję.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 3-6 osób- szpinak (ja użyłam mrożonego miksowanego Hortexu)
- ok. 3 łyżek dobrej jakości oleju tłoczonego na zimno (np. oliwa, słonecznikowy, rzepakowy) - przyprawy - mój zestaw to sól, asofetida (zamiennie może być czosnek), chilli, mielona kolendra, kardamon, kurkuma - po szczypcie każdego - ok. 3 łyżek mączki migdałowej lub innych mielonych ziaren (mój zestaw: mielone migdały i mała łyżeczka mielonego siemienia lnianego) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Owsianka z mielonymi pestkami i truskawkami (lakto-wege)Zupka warzywna zabielona po wegańsku (mielonymi pestkami) (wegańska) Szyszki (ciastka) z migdałami i orzechami (bez ograniczeń) Czekoladki (pralinki) z migdałami lub orzechami, bez mleka (wegańska) Makagigi - makowe "sezamki" z orzechami lub migdałami (wegańska+miód) Kanapki z awokado i pestkami/orzechami (wegańska) Szpinak do kwadratu (lakto-wege) Szpinak z groszkiem (wegańska) Duszony szpinak (wegańska) Szpinak po arabsku (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
nasse 2013-06-18 18:34:08.244