7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Tarta jaglana z botwinką, szparagami i twarogiem migdałowymTradycyjny spód do tarty jest dość ciężki i kaloryczny, nawet w przepisach wegańskich. Postanowiłam więc wyruszyć na poszukiwanie nowej wersji. Pomysł padł na kaszę. Tylko jaką? Przeczesując internet trafiłam na wpis Kulinarnych Ekscesów o jaglanym spodzie. Od razu wiedziałam, że jest to strzał w dziesiątkę!
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [6]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: na formę o średnicy ok. 25 cm (8 porcji)spód jaglany:
1 szklanka (180 g) kaszy jaglanej 2 szklanki wody sól pieprz ziołowy pieprz czarny papryka suszona (możecie dodać ulubione przyprawy lub kostkę warzywną) twaróg migdałowy: 1 i 1/4 szklanki (200 g) migdałów 1 szklanka (230 ml) mleka roślinnego sok z 1/2 -1 cytryny (20-40 ml) 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki płatków drożdzowych 1 łyżka octu z czerwonego wina 1 łyżka sosu sojowego 2-3 ząbki czosnku sól pieprz 300 g szparagów pęczek botwinki (350g) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Quiche/tarta z botwinką i pieczarkami z cytrusową nutą (bez ograniczeń)Migdałowe naleśniki z tartym jabłkiem (ovo-wege) Botwinka (wegańska) Kasza jaglana ze szparagami, zielonym groszkiem i kozim serem (lakto-wege) Szparagi po mediolańsku (pieczone pod parmezanem i bułką tartą z estragonem) (lakto-wege) Botwinka różowa wegańska (wegańska) Botwinka zabielana mlekiem (lakto-wege) Kuskus z botwinką i soczewicą (wegańska) Szarlotka jaglana (wegańska) Jaglana "nutella" (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Luna7 2013-07-02 13:42:02.939