7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Muffiny gruszkowo-orzechoweJesienne muffiny z przyprawami korzennymi. Można je przygotować z gruszek świeżych lub takich ze słoika/puszki. Muffiny wychodzą wilgotne i bardzo słodkie.
Średnia ocena:
[4.666666666666667
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 8 dużych muffinówok. 3-4 gruszek
1/2 banana 1/4 szklanki oleju 1/3 szklanki mleka roślinnego (lub zalewy z gruszek lub wody) 1/2 szklanki orzechów włoskich 2 1/3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki imbiru Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Muffiny cukiniowe (wegańska)Czekoladowe muffiny (wegańska) Muffiny bananowe (wegańska) Chutnej śliwkowo-gruszkowy (wegańska) Ciasto gruszkowo - jabłkowe (wegańska) Ciasto gruszkowe (razowe) (wegańska) Sok jabłkowo-gruszkowy (wegańska) Chutney gruszkowy (do słoików) (wegańska) Dżem rokitnikowo-gruszkowy (wegańska) Muffiny waniliowe z dżemem (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Pyszne, puszyste muffiny. Dodałam 5 gruszek, które wcześniej starłam na tarce, trochę więcej mleka, a zamiast orzechów pokruszone płatki migdałowe, bo akurat miałam pod ręką. Wyszły wyśmienite! Z pewnością jeszcze nie raz do nich wrócę :-)
Vegegirl 2013-09-15 18:07:54.68