7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasta z siemienia lnianego z ogórkiem kiszonym lub małosolnymBardzo proste, smaczne i niezwykle zdrowe, bo bogate w kwasy tłuszczowe omega 3 :-)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szklanki nasion lnu
woda (lub sok z ogórków) 1 ogórek kiszony (lub małosolny:-) 1/2 cebuli sól pieprz Przygotowanie:Nasiona lnu zmielić w blenderze lub młynku do kawy. Połączyć z sokiem z ogórków (lub odrobiną przegotowanej wody) do uzyskania konsystencji pasty, dodać drobno posiekanego ogórka i cebulkę, doprawić solą i pieprzem. Od razu na kanapkę!
Nadesłał(a) admin,
dnia: 2013-06-21 19:56:06.747
Źródło/autor przepisu: Przepis konkursowy nadesłany przez Olę K. z Wałbrzycha
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Masełko z siemienia lnianego (wegańska)Kanapki z ogórkiem małosolnym lub kiszonym i pestkami (wegańska) Polskie gomasio (z siemienia lnianego) (wegańska) Pasta z soczewicy z ogórkiem kiszonym (wegańska) Naleśniki z ciemną duszą (z naparem z siemienia lnianego) (wegańska) Chłodnik z ogórków małosolnych (lakto-wege) Ogórkowa z ogórków małosolnych (lakto-wege) Pasta z tofu wędzonego z ogórkiem kiszonym i musztardą (wegańska) Kleik lub mleczko z siemienia lnianego (do picia i do zastosowań kulinarnych) (wegańska) Pasta z tofu fety z ogórkiem kiszonym, kukurydzą i olejem lnianym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |