7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ostra fasolka szparagowa z migdałamiKoniec czerwca i jest! Na straganach, targowiskach, w warzywniakach pojawia się fasolka szparagowa. Niedługo później pojawia się i u mojej babci w ogródku.Klasycznie z bułką tartą, młodymi ziemniakami i koperkiem. Idealnie! Ale żeby nie popaść w monotonię, warto czasem wysłać bułkę tartą na urlop. W tym czasie do akcji wkraczają papryczki chilli, czosnek i migdały! W otoczeniu indyjskich przypraw nadadzą nowe oblicze naszej ukochanej szparagowej. I kto wie, może bułka tarta przedłuży sobie wakacje.
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 3-4 osób400 g fasolki szparagowej
1 papryczka jalapeno* 2 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki migdałów (30 g) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka zmielonego kuminu 1/2 łyżeczki zmielonej kolendry 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 szklanki mleka roślinnego sól + koperek, kolendra lub inna zielenina * dla wielbicieli ostrości i odważnych polecam 2 papryczki Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege)Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege) Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska) Fasolka szparagowa (weki) (wegańska) Pasztet z fasoli azuki na ostro (wegańska) Fasolka szparagowa z czosnkiem i fetą (lakto-wege) Sałatka nicejska z fasolką szparagową (ovo-wege) Sałatka z fasolki szparagowej z ziemniakami (bez ograniczeń) Fasolka szparagowa w szpinaku z dodatkami (wegańska) Gulasz z fasolki szparagowej z papryką (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Pimpkowo 2013-11-22 21:01:14.369