7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:300 g mrożonych brokułów
mały seler 2 l bulionu z kostki 1 łyżka mąki 1 łyżka masła sól pieprz żółtko ew. żółty ser do posypania Przygotowanie:Brokuły i seler zetrzeć na tarce, gotować ok. 20 min. w bulionie. Zagęścić zasmażką z mąki i masła, doprawić do smaku. Zaciągnąć żółtkiem. Można posypać żółtym serem.
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa czosnkowa zaciągana żółtkami (na grypę) (ovo-wege)Zupa kalafiorowa zaciągana jajkiem (bez ograniczeń) Zupa kalafiorowa po belwedersku (z pieczarkami, zaprawiona żółtkiem) (bez ograniczeń) Zupa brokułowa (w kwadrans:) (wegańska) Zupa-krem brokułowo-bobowa (wegańska) Zupa-krem brokułowa z ziołami (wegańska) Zupa brokułowa z curry i papryką (wegańska) Zupa brokułowa z białym serem i ryżem (lakto-wege) Zupa-krem brokułowa z żółtym serem (lakto-wege) Zupa-krem brokułowo-kalafiorowa z ziemniakami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |