7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa brokułowa z selerem zaciągana żółtkiem



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

300 g mrożonych brokułów
mały seler
2 l bulionu z kostki
1 łyżka mąki
1 łyżka masła
sól
pieprz
żółtko
ew. żółty ser do posypania

Przygotowanie:

Brokuły i seler zetrzeć na tarce, gotować ok. 20 min. w bulionie. Zagęścić zasmażką z mąki i masła, doprawić do smaku. Zaciągnąć żółtkiem. Można posypać żółtym serem.

Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: spisane z grupy pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa czosnkowa zaciągana żółtkami (na grypę) (ovo-wege)
Zupa kalafiorowa zaciągana jajkiem (bez ograniczeń)
Zupa kalafiorowa po belwedersku (z pieczarkami, zaprawiona żółtkiem) (bez ograniczeń)
Zupa brokułowa (w kwadrans:) (wegańska)
Zupa-krem brokułowo-bobowa (wegańska)
Zupa-krem brokułowa z ziołami (wegańska)
Zupa brokułowa z curry i papryką (wegańska)
Zupa brokułowa z białym serem i ryżem (lakto-wege)
Zupa-krem brokułowa z żółtym serem (lakto-wege)
Zupa-krem brokułowo-kalafiorowa z ziemniakami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas