7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Smażone tofu po koreańsku - w ostrym sosie (lekko słodkim:)Smażone tofu po koreańsku pobija wszystko na głowę ;)Nawet najwięksi wrogowie tofu polubią je w takiej wersji. Jest pyyyszne!
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 2tofu naturalne, 300-400 g (ok. 2 opakowań)
1/2 świeżej papryczki chili 1/2 małej cebuli por lub szczypior cebuli, trochę czosnek, 2 ząbki sos sojowy, 3 duże łyżki olej sezamowy, 2 łyżeczki cukier/miód, 1 płaska łyżeczka sproszkowana papryczka "gochugaru" (czerwona, średnio ostra koreańska chili), 1 duża łyżka ziarna sezamu, 1 łyżeczka pieprz, trochę olej roślinny do smażenia tofu woda, 3 łyżki (opcjonalnie - w razie gdy sos wyjdzie za gęsty) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Tofu smażone z dodatkiem sosu sojowego (wegańska)Sos czosnkowy lekki i prosty (lakto-wege) Smażone tofu czosnkowe (wegańska) Smażone tofu z żurawiną (wegańska) Cebulowe smażone tofu (wegańska) Smażone kiełki z tofu (wegańska) Ruskie pierogi z tofu lekko zakwaszonym cytryną (wegańska) Tofu smażone czosnkowo-imbirowe (wegańska) Pasta serowa ostro-słodka (z czosnkiem i kukurydzą) (lakto-wege) Marchewka ostro-kwaśno-słodko-słona (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
musze to zrobić ;)
~quan 2015-03-12 10:31:55.268