
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Czekoladowa polewa deserowa, błyszcząca i aksamitnaAksamitna i błyszcząca polewa czekoladowa deserowa (półsłodka). Idealna do oblania ciasta, naleśników, deseru. Szybka, tania i prosta. Do tego bez margaryny, masła i żelatyny (jak to bywa w przypadku polew tego typu) ;-)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:20 g oleju rzepakowego (rafinowanego)
20 g cukru 15 g ciemnego kakao (z karobem się nie uda) 3 (do polania ciasta) lub 5 (do deserów, naleśników itd.) łyżek wody 5 kropel spirytusu (*) Przygotowanie:
Do oleju dodać cukier, kakao, wodę, spirytus, wymieszać dokładnie drewnianą łyżką.
Cały czas mieszając, zagotować (na małym ogniu). Gotować jeszcze przez chwilkę, nie przerywając mieszania. Wskazówki i uwagi:(*) Odrobinkę spirytusu najlepiej wlać do kieliszka, a potem zanurzać w nim nóż i odmierzać krople.
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Polewa czekoladowa (wegańska)Arakowa polewa czekoladowa (wegańska) Polewa czekoladowa do ciast (wegańska) Wymarzony mus / polewa czekoladowa z silken tofu (wegańska) Błyskawiczny krem/deser/polewa czekoladowo-orzechowa (z masła orzechowego) (wegańska & RAW) Aksamitna zupa koperkowa (wegańska) Czekolada deserowa ze słonecznikiem (wegańska) Deserowy ryż kokosowo-waniliowy (wegańska) Sos / polewa truskawkowa do deserów (wegańska) Polewa jagodowa z nutą wanilii (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Genowefa 2015-04-25 10:21:48.979