7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa neapolitańska - z warzywami, długim makaronem i żółtym serem
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 6 osób50 dag warzyw mieszanych [*]
2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego pół szkl. długiego, cienkiego makaronu (z włoskiego: wermiszel) 15 dag sera żółtego, najlepiej wędzonego 1 szkl. śmietany sól zielona pietruszka do posypania Przygotowanie:Warzywa rozdrobnić, zalać 2 litrami wody, ugotować z olejem i solą. Pod koniec gotowania wsypać makaron, ugotować, następnie dodać ser, zagotować. Zupę podprawić śmietaną.
Przed podaniem dodać posiekaną zieloną pietruszkę. Wskazówki i uwagi:[*] Mieszanka warzyw nie musi zawierać włoszczyzny. Mogą to być np. pieczarki + marchewka, kalafior + marchewka, kalafior + groszek zielony, włoszczyzna + groszek zielony, marchewka + pietruszka itd. itp.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa neapolitańska - krem z pomidorami i żółtym serem (bez ograniczeń)Makaron z żółtym serem i ziołami (lakto-wege) Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege) kabaczek nadziewany serem żółtym i warzywami (bez ograniczeń) Zupa cebulowa z tofu zapiekana z żółtym serem (lakto-wege) Zupa cebulowa zapiekana z tostami i żółtym serem (lakto-wege) Zupa-krem brokułowa z żółtym serem (lakto-wege) Cukiniowe łódeczki faszerowane kaszą z warzywami i żółtym serem (bez ograniczeń) Zupa neapolitańska - na białej zasmażce, z parmezanem (bez ograniczeń) Szybka zupa-krem z cukinii z serem żółtym lub fetą (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |