7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos majonezowy z kaszy jaglanejPyszny i zdrowy majonez z kaszy jaglanej. Stanowi świetną bazę do innych białych sosów: czosnkowego, beszamelu. Pasuje na kanapki, do sałatek, a także jako dip.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 200 ml, około 14 łyżek1/4 szklanki kaszy jaglanej + 3/4 szklanki wody
3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka nerkowców (lub migdałów bez skórki) 2 łyżeczki octu ryżowego 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 1/4 szklanki + 3-5 łyżek gorącej wody* sól pieprz cukier * to, ile łyżek wody dodamy, zależy od tego, jaką konsystencję chcemy uzyskać; pamiętajcie, że sos po wystygnięciu trochę zgęstnieje Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Wegeburgery z kaszy jaglanej (wegańska)Keks z kaszy jaglanej (wegańska) Gołąbki z kaszy jaglanej i pieczarek w sosie pomidorowo-warzywnym (wegańska) Zupa z kaszy jaglanej i warzyw (wegańska) Blok "czekoladowy" z kaszy jaglanej (wegańska) Budyń ananasowy z kaszy jaglanej (wegańska) Krem z kaszy jaglanej (deser) (wegańska) Sos majonezowo-chrzanowy (wegańska) Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska) Pyszne śniadanie z kaszy jaglanej (z bakaliami i jabłkiem) (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Marta 2015-06-30 16:16:49.924