
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Soczewica gotowana z cebulą i pomidorami suszonymiProsty przepis. Pomidory w zalewie ziołowo-olejowej nadają potrawie przyjemny aromat i smak.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:soczewica całe ziarna 1 szklanka (wcześniej namoczyłam kilka godzin)
2 cebule 5-6 pomidorów suszonych (ze słoika, w oleju z ziołami) sól Przygotowanie:
Soczewicę namoczyć na kilka godzin.
Cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na oliwie tak, aby zaczynała się brązowić. Pomidory suszone pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem wrzucić do szybkowaru, zalać wodą, trochę posolić i ugotować. Gotować około 10-12 minut od momentu, kiedy szybkowar zacznie syczeć.
Nadesłał(a) kariasa,
dnia: 2013-08-12 15:54:28.452
Źródło/autor przepisu: własny przepis- dzisiaj tak wyszło, można kopiować.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kasza jaglana z suszonymi pomidorami, soczewicą i cukinią (wegańska)Cypryjskie Fadżi czyli pyszna soczewica gotowana z ryżem i cebulą (wegańska) Soczewica - jak gotować? (wegańska) Kotleciki z gotowanej marchewki z cebulą (wegańska) Paszteciki z brązową soczewicą i cebulą (wegańska) Soczewica duszona z cebulą i papryką (wegańska) Pęczak z soczewicą i pomidorami (wegańska) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Sałatka z gotowanych buraków, papryki i cebuli (do słoików) (wegańska) Brokuły z suszonymi pomidorami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |