7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa mleczna z kaszą, ryżem lub płatkami owsianymi gotowanymi na bulionieW ten sposób ugotowana zupa mleczna jest bogatsza w składniki mineralne, witaminy i jest lepiej tolerowana przez ludzi w podeszłym wieku. Ma bardzo dobry smak.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6 osób6 łyżek kaszy, ryżu lub płatków owsianych
1 l wywaru z warzyw (bez kapusty) 1 l mleka [zwykłego lub roślinnego] sól ew. cukier Przygotowanie:Kaszę opłukać, ugotować na wywarze z warzyw. Pod koniec gotowania dodać mleko i podprawić do smaku.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: „Kuchnia wegetariańska po polsku”, Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotleciki z mieszanki strączkowych z ryżem i płatkami owsianymi (wegańska)Zupa czekoladowa z płatkami owsianymi na ostro (wegańska) Zupa mleczna z kasza (lakto-wege) Zupa mleczna amsterdamska (bez ograniczeń) Trufle z płatków owsianych (lakto-wege) Racuszki z płatków owsianych (bez ograniczeń) Kluski z płatków owsianych (bez ograniczeń) Płatki owsiane Antka (wegańska) Cukierki z płatków owsianych (wegańska) Jogurt z płatków owsianych (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |