7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Patisony faszerowane morelami, twarogiem jaglanym i suszonymi pomidoramiDelikatne patisony z farszem, który jest mieszanką smaków! Morele, suszone pomidory, pistacje i rukola. A do tego twaróg jaglany. Proste wykonanie, ale smak nieziemski!
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 66 patisonów (około 1,2 kg)
200 g świeżych moreli (około 10 sztuk) 60 g suszonych pomidorów (6 sztuk)* 1 szklanka rukoli 40 g pistacji (opcjonalnie)** oliwa z oliwek sól twaróg jaglany: 1/2 szklanki (110 g) kaszy jaglanej + 1 szkl. wody sok z 1/2 cytryny 1 łyżka octu z czerwonego wina 2 łyżeczki czosnku granulowanego 3/4 szklanki gorącej wody 2-3 łyżki płatków drożdżowych (opcjonalnie) pieprz sól ostra papryka * w wersji ekonomicznej zamiast suszonych pomidorów można dodać więcej moreli ** waga pistacji z łupinkami Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pomidory faszerowane twarogiem z jajkiem i natką (bez ograniczeń)Pęczak zapiekany z suszonymi pomidorami i wędzonym twarogiem (lakto-wege) Patison duszony z pomidorem (wegańska) Kompot jabłkowy z suszonymi morelami (wegańska) Manna z amarantusem i suszonymi morelami (wegańska) Patison faszerowany kaszą jaglaną z warzywami (wegańska) Papryka faszerowana serem bałkańskim z suszonymi pomidorami i oliwkami (lakto-wege) Keks z bananami, suszonymi morelami i migdałami (bez ograniczeń) Cukinia faszerowana kaszą gryczaną z twarogiem i cebulą (lakto-wege) Napój życia i młodości (z sokiem jabłkowym i morelami suszonymi) (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |