7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:ryż 200 g
papryka czerwona 1 szt. pieczarki 200 g cebula brokuła 1/3 czerwona fasola z puszki kukurydzy łyżek kilka bulion (kostka warzywna + woda ok. 1l) koncentrat pomidorowy 2 duże łychy sól masła łyżka natki odrobina cytryny plaster papryka ostra papryka słodka prowansalskie zioła odrobina sera żółtego Przygotowanie:Rozgrzewamy piekarnik do ok.200 stopni. Smarujemy naczynie żaroodporne, wsypujemy ryż, zalewamy ok. 0,5l bulionu warzywnego i dodajemy koncentrat, mieszamy i wstawiamy na pieczenie.
Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy pokrojoną paprykę, pieczarki i cebulkę, solimy nieco. Zaglądamy do piekarnika, mieszamy ryż, wrzucamy brokuła, dolewamy część pozostałego bulionu uzupełniając płyn. Kiedy warzywa na patelni zmiękną, dodajemy jeszcze fasolkę i kukurydzę. Zaglądamy, mieszamy, dodajemy łyżkę masła oraz natkę, podlewamy. Patelnię przyprawiamy na ostro z powiewem Prowansji, wyłączamy. Na ryż al dente wrzucamy zawartość patelni, wyrównujemy ładnie, podlewamy resztką bulionu. Przypiekamy niecałe 10 minut, wyłączamy piekarnik, kładziemy ser i czekamy aż się roztopi. Smacznego. Wskazówki i uwagi:Czasochłonna kombinacja na kulinarną wenę, bardzo sycące!
Nadesłał(a) pixi,
dnia: 2013-08-15 22:30:19.413
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety meksykańskie (ovo-wege)Sałatka meksykańska (lakto-wege) Risotto szczypiorkowe (wegańska) Tortilla meksykańska (placki) (lakto-wege) Ryż z sosem meksykańskim (wegańska) Gołąbki "meksykańskie" pieczone (ovo-wege) Sałatka a la Anetek - meksykańska (bez ograniczeń) Ekspresowy sos meksykański (wegańska) Zupa meksykańska z puszek (wegańska) Tofu w stylu meksykańskim (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |