7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 6 osób6 łyżek kaszy jęczmiennej perłowej
4 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 1 por plaster selera 2 l wody sól 1 szkl. śmietany 1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego Przygotowanie:Kaszę opłukać, namoczyć, następnie zalać wodą i gotować. Dodać rozdrobnione warzywa. Gdy składniki będą miękkie, podprawić śmietaną z olejem. Doprawić do smaku. Przed podaniem dodać posiekaną zieloną pietruszkę.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety z kaszy jęczmiennej (ovo-wege)Krupnik z kaszą jęczmienną, amarantusem i brukselką (wegańska) Kotlety z kaszy jęczmiennej i ziemniaków (wegańska) Kotlety z grzybów suszonych i kaszy jęczmiennej lub gryczanej (ovo-wege) Kotlety z soczewicy, pieczarek i kaszy jęczmiennej (wegańska) Ukraińskie gołąbki z surowych ziemniaków i kaszy jęczmiennej (wegańska) Czosnkowo-pomidorowe kotleciki z kaszy jęczmiennej (wegańska) Kotlety z kaszy gryczanej lub jęczmiennej z grzybami suszonymi (wegańska) Kotlety z kaszy jęczmiennej z żółtym serem i czosnkiem (bez ograniczeń) Krupnik (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |