7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

6 łyżek kaszy jęczmiennej perłowej
4 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
1 por
plaster selera
2 l wody
sól
1 szkl. śmietany
1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego

Przygotowanie:

Kaszę opłukać, namoczyć, następnie zalać wodą i gotować. Dodać rozdrobnione warzywa. Gdy składniki będą miękkie, podprawić śmietaną z olejem. Doprawić do smaku. Przed podaniem dodać posiekaną zieloną pietruszkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z kaszy jęczmiennej (ovo-wege)
Krupnik z kaszą jęczmienną, amarantusem i brukselką (wegańska)
Kotlety z kaszy jęczmiennej i ziemniaków (wegańska)
Kotlety z grzybów suszonych i kaszy jęczmiennej lub gryczanej (ovo-wege)
Kotlety z soczewicy, pieczarek i kaszy jęczmiennej (wegańska)
Ukraińskie gołąbki z surowych ziemniaków i kaszy jęczmiennej (wegańska)
Czosnkowo-pomidorowe kotleciki z kaszy jęczmiennej (wegańska)
Kotlety z kaszy gryczanej lub jęczmiennej z grzybami suszonymi (wegańska)
Kotlety z kaszy jęczmiennej z żółtym serem i czosnkiem (bez ograniczeń)
Krupnik (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas