7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 5 osób1 l wywaru z warzyw
2 łyżki kminku 1 l serwatki 2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego 2 łyżki masła zielona pietruszka ostra papryka sól Przygotowanie:Ugotować wywar z kminku, połączyć z wywarem z warzyw, serwatką. Zupę podprawić zasmażką z mąki zrumienionej na patelni bez tłuszczu, oleju i śmietany, zagotować i przyprawić do smaku. Posypać zieloną pietruszką. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Napój kminkowy (wegańska)Kminkowe ziemniaki grillowane (wegańska) Jaja żółte czyli kminkowe (ovo-wege) Pieczone ziemniaki kminkowe z pieczarkami (wegańska) Zupa ogórkowa (lakto-wege) Zupa bakłażanowa (wegańska) Zupa marchewkowa (wegańska) Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege) Zupa z rydzów (lakto-wege) Zupa minestra (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |