7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Bezy z kaki

Kaki wielkością i kształtem przypomina pomarańczę. Kolor czerwony do złoto-żółtego. Smak bardzo słodki, lekko waniliowy, podobny do brzoskwini.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

4 kaki
4 łyżki rumu
4 białka
2 łyżki cukru
płatki migdałowe

Przygotowanie:

Kaki umyć, oderwać liście. Każdy owoc podzielić na 8 części, ale nie przecinać do końca. Powinna powstać rozeta, którą należy pokropić rumem. Ubić pianę, przyozdobić nią owoce. Zapiec w piekarniku (5-7 min). Przed podaniem przyozdobić migdałami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka hipermaketu HIT
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

jak ja sprobowalam kaki to mi morde wykrecilo. sparaliżowało twarz jak znieczulenie dentystyczne hmm. a wpolsce to jest miejscoowśc kaki mroczki
~ni 2007-01-28 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bezy (ovo-wege)
Bezy kokosanki (ovo-wege)
Wegańskie bezy (wegańska)
Sałatka owocowa z bananów, kiwi i kaki (wegańska)
Bezy waniliowe, kakaowe lub kawowe (ovo-wege)
Kokosowe bezy amarantusowe (z poppingiem) (ovo-wege)
Bezy Londyn (waniliowe z dodatkiem octu) (ovo-wege)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas