7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zawijanki a la tortille

Właściwie to taka wariacja na temat tortilli w wersji "raw food", wymyślona na szybko na drugie śniadanko, ale może komuś się spodoba.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

na jedną zawijankę:

liść kapusty pekińskiej
rzodkiewka
kawałek pomidora
pieczarka
szczypiorek
dwie łyżeczki dowolnego sosu (ja zblendowałam fasolkę z puszki z czosnkiem i pieprzem)

Przygotowanie:

Banalne - nakładamy pokrojone dodatki na liść kapusty, podlewamy sosikiem i zawijamy.

Wskazówki i uwagi:

Dodatki oczywiście można dobierać według uznania, można dorzucić tofu, jakieś inne warzywka, nasionka. Najlepiej traktować to jako małą przekąskę, po której nie ma się wyrzutów sumienia ;)
Nadesłał(a) julianka, dnia: 2013-09-06 04:55:36.167
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zawijanki (naleśniki) z Aquilli (bez ograniczeń)
Tortille kukurydziane z czosnkową pastą z zielonego groszku (wegańska)
Tortille pszenne z warzywami i pastą z czerwonej fasoli (wegańska)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas