7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kasza z fasolą i warzywami
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:100 g suchej czerwonej fasoli
200 g suchej zielonej lub brązowej soczewicy 250 ml przecieru pomidorowego 200 g kaszy jęczmiennej perłowej lub wiejskiej 1 marchewka 1 por 2 pałki selera naciowego 1 cukinia 1/2 czerwonej papryki 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki maggi 1 łyżka oregano 1 łyżka majeranku 1 łyżka gałki muszkatołowej 1 łyżka świeżo zmielonej kolendry 1 łyżka kminku mielonego 1 łyżka czarnego pieprzu 2 duże łyżki oleju/oliwy do smażenia woda natka pietruszki do posypania Przyprawy dodajemy do smaku, według własnego gustu. Możemy użyć różnorodne warzywa sezonowe, w większej lub mniejszej ilości. Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Kasza gryczana z duszonymi warzywami (wegańska)Kasza z imbirem, soczewicą i warzywami (wegańska) Sałatka ryżowa z awokado, fasolą i świeżymi warzywami (wegańska) Bakłażanowy MiszMasz (z parówkami, fasolą i warzywami) (wegańska) Kasza jęczmienna/jaglana z warzywami i koperkiem (wegańska) Kasza jęczmienna z mieszanką warzyw z patelni (wegańska) Sałatka z kaszy gryczanej i kapusty kiszonej z fasolą i warzywami (wegańska) Kasza "na oszczędnie" (wegańska) Gulasz sojowy z fasolą (wegańska) Warzywa z fasolą do makaronu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |