7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2-3 porcje

100 g ryżu do risotto
1 mała cebula, pokrojona w kostkę
5-7 dużych pieczarek, pokrojonych w dużą kostkę
50 g wędzonego tempehu, pokrojonego w kostkę
100-200 g brokuła, blanszowanego i podzielonego na drobne różyczki
200-300 ml mleka sojowego
2 łyżki płatków drożdżowych
1 łyżeczka tymianku
sos sojowy do smaku
2 łyżki oliwy do smażenia
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
świeżo mielony czarny pieprz i kolendra

Przygotowanie:

1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę, a następnie pieczarki i podsmażamy 2-3 min. Dodajemy tempeh, a po paru minutach surowy, wcześniej opłukany ryż.
2. Podsmażamy całość jeszcze chwilę, dodajemy brokuły i zalewamy mlekiem sojowym, dodając przy tym płatki drożdżowe.
3. Mleka dolewamy w razie potrzeby, a gdy ryż jest już prawie miękki dodajemy tymianek, sos sojowy i czosnek. Mieszamy wszystko dokładnie i podajemy ze świeżo mielonym pieprzem i kolendrą.
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: 2013-09-21 19:04:14.143
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kostka sojowa w brokułach (wegańska)
Risotto z papryką i kostką sojową (wegańska)
Pomidorówka z mlekiem sojowym (wegańska)
Krem waniliowy do tortów (na margarynie i mleku sojowym) (wegańska)
Spaghetti bolognese z tempehem (wegańska)
Risotto szczypiorkowe (wegańska)
Wrap z tempehem i jarmużem (wegański, bezglutenowy) (wegańska)
Quinoa z tempehem, migdałami i zielonym groszkiem (wegańska)
Ryż z tempehem, ciecierzycą i suszonymi śliwkami (wegańska)
Risotto z szafranem i czosnkiem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas