7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

silken tofu
mleko ryżowe
sos sojowy, bazylia, chilli - do smaku
1 łyżka curry/kurkumy
1-2 łyżki płatków nieaktywnych drożdży (opcjonalnie)
łyżka oliwy z oliwek
kromki chleba

Przygotowanie:

1. Silken tofu rozgniatamy widelcem, mieszamy z pozostałymi składnikami. Masa nie powinna być zbyt rzadka, więc mleko dodajemy stopniowo.
2. Obtaczamy kromki chleba w uzyskanej paście i smażymy na suchej patelni do złocistości.
3. Podajemy z dowolnymi dodatkami, u mnie były to kiełki rzodkiewki.
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: 2013-09-21 16:58:24.488
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wegańskie tosty francuskie (wegańska)
Gwiazdkowe tosty francuskie (bez ograniczeń)
Tosty z wegańskim "serem" (wegańska)
Cynamonowe tosty francuskie (bez jajek) (wegańska)
Tosty francuskie - przepis niezwykle prosty (ovo-wege)
Szybkie wegańskie tosty śniadaniowe z cebulką (wegańska)
Podkręcone tosty francuskie - smażone w jajku z żółtym serem (bez ograniczeń)
Wegańska moussaka (musaka) z tofu (wegańska)
Sałatka z ciecierzycą, tofu-fetą, papryką i musztardą francuską (wegańska)
Bezglutenowe wegańskie pierogi z cebulą i wędzonym tofu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas