7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:- kapusta pekińska, najlepiej średniej wielkości, dość chrupka
przegotowana ciepłą i osoloną wodą, w proporcjach 1L wody + 1 łyżeczka soli na 1 sztukę kapusty - świeży czosnek, 1 średnia główka na kapustę lub 10 ząbków, nie zastępujemy czosnkiem granulowanym! - cebulki dymki wraz ze szczypiorem, w tym przypadku także 1 cebulka na główkę kapusty - korzeń imbiru, nie ma reguły, jeśli chodzi o ilość, zależy jak bardzo lubicie ten smak, ew. można zastąpić suszonym imbirem - sos sojowy, będzie dodawany do smaku, na oko ok. 1-2 łyżek na kapustę - pasta z papryczek chilli, w moim przypadku 2-4 łyżki na kapustę, jeżeli nie macie dostępu do takiej pasty można kombinować ze świeżymi papryczkami, ale trzeba je dokładnie zmiksować na papkę wraz z pestkami. Niektórzy zamiast takiej pasty wykorzystują chilli w proszku, moim zdaniem jednak smak jest dużo mniej wyrazisty - biała rzodkiew (opcjonalnie), nie jest konieczna ale jeżeli akurat macie gdzieś pod ręką to można dodać ok. 1 szt. na 3 kapusty Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Kimchi (kim-chi) - kiszona, pikantna kapusta pekińska (wegańska)"Kiszona" kapusta pekińska * KIM-CHEE * (kimchi) (wegańska & RAW) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Rewelacja! Wyśmienite kimchi! Z pewnością będę robić je częściej. Wczoraj zrobiłam wegańską zupę kimchi jiggae z tofu, wykorzystując do tego połowę słoiczka kimchi.
hauadaj 2013-10-11 10:00:23.773