7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ciasto:
1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej 1/2 szkl. ciepłego wywaru dyniowego (woda z gotującej się dyni) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oliwy z oliwek farsz: 500 g dyni 180 g tofu naturalnego 1 cebula sól pieprz Przygotowanie:1. Dynię pieczemy.
2. Składniki ciasta łączymy ze sobą i zagniatamy, odstawiamy na 15-20 minut. W tym czasie wykonujemy farsz. 3. Upieczoną, obraną ze skórki i rozdrobnioną dynię łączymy z pokruszonym tofu, posiekaną cebulą oraz przyprawami. 4. Lepimy pierogi, gotujemy od chwili wypłynięcia na wierzch 6-7 min. Wskazówki i uwagi:Podajemy z lekkim sosem, u mnie cytrynowo-czosnkowy na bazie sojowego jogurtu.
Nadesłał(a) mniumniu,
dnia: 2013-11-11 20:52:54.65
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczone pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem i słonecznikiem (wegańska)Leniwe pierogi z tofu (wegańska) Pierogi z fasolą, tofu i miętą (wegańska) Bezglutenowe wegańskie pierogi z cebulą i wędzonym tofu (wegańska) Farsz do pierogów z tofu, grzybów i warzyw (wegańska) Ruskie pierogi z tofu lekko zakwaszonym cytryną (wegańska) Wegańskie pierogi z kaszą gryczaną i tofu (wegańska) Wegańskie pierogi ruskie (z tofu doprawionego czosnkiem) (wegańska) Vege pierogi (ciasto z tofu sałatkowym + 2 interesujące farsze) (wegańska) Lasagna z dynią (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ciasto świetne, ale mój farsz wyszedł odrobinę mdły i potrzebował dosypania gałki muszkatołowej oraz curry ;)
Niflheim 2014-07-07 21:57:28.964