
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1kg+ obranej dyni
1 łyżka oliwy 1 czerwona cebula garść czerwonej soczewicy 1L wywaru warzywnego ok. 5-7 cm korzeń imbiru sól, pieprz czipsy: 2 ziemniaki pół łyżeczki oliwy Przygotowanie:
1. W garnku na łyżce oliwy podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę oraz surową czerwoną soczewicę. Gdy całość się lekko zrumieni dodajemy pokrojoną drobno dynię.
2. Ziemniaki kroimy na cienkie plasterki, skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika, aż do zrumienienia. 3. Gdy warzywa się podsmażą w garnku, wlewamy bulion warzywny, całość gotujemy pod przykryciem, aż do uzyskania w miarę gęstej konsystencji. Dodajemy pokrojony na drobno imbir. 4. Całość miksujemy na gładką masę. 5. Podajemy z ziemniaczanymi czipsami.
Nadesłał(a) mniumniu,
dnia: 2013-09-21 17:00:08.231
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa czipsowa (wielowarzywna, nie z czipsów :) (wegańska)Pasztet z dyni i soczewicy (wegańska) Zupa krem z dyni (wegańska) Czipsy jabłkowe (wegańska) Pasztet bez jaj, z dyni i czerwonej soczewicy (wegańska) Piwna zupa-krem z dyni (lakto-wege) Banalnie prosta zupa z dyni (wegańska) Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska) Zupa-krem z dyni hokkaido (wegańska) Zupa-krem z dyni z ziołami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |