
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:150 g twardego tofu
1 średniej wielkości główka kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 4 ząbki czosnku imbir garam masala sos sojowy chilli 2 łyżki oliwy z oliwek makaron ryżowy/ryż Przygotowanie:
1. Przez kilka minut na oliwie smażymy pokrojone w paski tofu oraz paprykę.
2. Kapustę pekińską kroimy w paski, grubsze części wrzucamy na patelnie, po ich zrumienieniu dodajemy sos sojowy oraz pozostałą kapustę. 3. Dodajemy przyprawy, całość smażymy do miękkości kapusty, często mieszając. 4. Podajemy z makaronem ryżowym lub ryżem.
Nadesłał(a) mniumniu,
dnia: 2013-09-21 16:44:24.676
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Brokuły z kapustą pekińską i pieczonym tofu (wegańska)Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege) Sałatka z kapusty pekińskiej i ryżu (bez ograniczeń) Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska) Cukinia z porem i kapustą pekińską (wegańska) Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska) Kapusta pekińska duszona z winem (wegańska) Smażone brokuły z kapustą pekińską (wegańska) Soczewica smażona z tofu lub grzybami (wegańska) Prażny syr tofu (smażony ser tofu) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |