7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasolka szparagowa w mleczku kokosowym i curry

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasolka szparagowa (ilość dowolna)
1 cebula
2-4 ząbki czosnku
czerwona papryka
mleczko kokosowe
1 łyżka oliwy do smażenia
curry
sos sojowy do smaku
ryż basmanti
sok z cytryny

Przygotowanie:

1. Przez kilka minut obgotowujemy uprzednio obraną i umytą fasolkę.
2. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i wrzucamy posiekaną drobno cebulę, czosnek oraz paprykę.
3. Gdy warzywa na patelni są lekko zrumienione dodajemy podgotowaną fasolkę i podsmażamy kilka minut.
4. Dodajemy mleczko kokosowe, curry i sos sojowy.
5. Dusimy pod przykryciem aż do uzyskania ulubionej przez nas konsystencji.
6. Podajemy z ryżem basmanti lub jaśminowym.
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: 2013-09-21 16:26:40.226
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Czarna fasola w kokosowym curry (wegańska)
Curry pomidorowe z soczewicą lub fasolką szparagową (wegańska)
Kokosowe yellow curry (wegańska)
Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege)
Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska)
Fasolka szparagowa (weki) (wegańska)
Curry z zielonej fasolki (wegańska)
Chłodnik mleczno-kokosowy z curry (bez ograniczeń)
Fasolka szparagowa z czosnkiem i fetą (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas