
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Fasolka szparagowa w mleczku kokosowym i curry
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:fasolka szparagowa (ilość dowolna)
1 cebula 2-4 ząbki czosnku czerwona papryka mleczko kokosowe 1 łyżka oliwy do smażenia curry sos sojowy do smaku ryż basmanti sok z cytryny Przygotowanie:
1. Przez kilka minut obgotowujemy uprzednio obraną i umytą fasolkę.
2. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i wrzucamy posiekaną drobno cebulę, czosnek oraz paprykę. 3. Gdy warzywa na patelni są lekko zrumienione dodajemy podgotowaną fasolkę i podsmażamy kilka minut. 4. Dodajemy mleczko kokosowe, curry i sos sojowy. 5. Dusimy pod przykryciem aż do uzyskania ulubionej przez nas konsystencji. 6. Podajemy z ryżem basmanti lub jaśminowym.
Nadesłał(a) mniumniu,
dnia: 2013-09-21 16:26:40.226
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Czarna fasola w kokosowym curry (wegańska)Curry pomidorowe z soczewicą lub fasolką szparagową (wegańska) Kokosowe yellow curry (wegańska) Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege) Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege) Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska) Fasolka szparagowa (weki) (wegańska) Curry z zielonej fasolki (wegańska) Chłodnik mleczno-kokosowy z curry (bez ograniczeń) Fasolka szparagowa z czosnkiem i fetą (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |