7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Dżem cytrynowo-waniliowy z imbirem (na zimę)Dobry do zimowej herbatki oraz jako dodatek do deserów i doprawiania innych dań, np. hummusu, tofu. Może pełnić rolę chutneyu, np. w daniach z ryżem. Esencjonalny, wystarczy dosłownie odrobina.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 2 słoiczki 315 ml1,5 kg cytryn
1 laska wanilii 50 g korzenia imbiru (waga po obraniu ze skórki) 50 g + 150g cukru Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Egzotyczny dżem cytrynowo-truskawkowy dla mamy (wegańska)Dżem sierpniowy jabłkowo-mirabelkowy z imbirem (wegańska) Dżem mirabelkowy (wegańska) Galaretka porzeczkowa (na zimę) (wegańska) Sok malinowy na zimę (wegańska) Papryka konserwowa (na zimę) (wegańska) Ogórki po żydowsku (na zimę) (wegańska) Pascha waniliowa (bez ograniczeń) Sos waniliowy (bez ograniczeń) Babeczki waniliowe (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |